Zoeken

Wat schaft de pot vandaag?

Voeding voor de hond.


Voeding is het belangrijkste onderdeel in de verzorging van de hond. Goede voeding helpt uw hond om gezond en fit te blijven. In de kliniek verkopen wij Hill's en Trovet, twee merken voeding waarvan wij zeker weten dat dit een goede keuze is voor uw dier en waar wij dan ook achter staan. Ook omdat we weten dat er tegenwoordig ontzettend veel varianten voer op de markt waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast geven we u hier graag nog wat meer informatie over welke verschillende soorten voedingen er bestaan, wat daarin de mogelijkheden zijn en wat toch veel gemaakte fouten zijn.


Er zijn verschillende varianten voeding en daar zijn verschillende termen voor. Verschillende termen die vaak worden gebruikt zijn:

  • Geperste brokken

  • Geëxtrudeerde brokken

  • KVV (kan-en-klaar vers vlees)

  • BARF (Bones-And-Raw-Food)

  • NRV (Natuurlijk Rauw Voeren)


Wat zit in de voeding?

In iedere voeding zitten essentiële voedingsstoffen. Zoals de naam al zegt zijn dit voedingsstoffen die iedereen nodig heeft, zowel mens als dier. Deze moeten in de voeding zitten omdat de hond ze niet zelf kan aanmaken. Zonder deze voedingsstoffen zal het met de gezondheid van de hond snel achteruit gaan.

Essentiële voedingsstoffen voor de hond zijn onder andere verschillende vetzuren zoals alfa-linoleenzuur, linolzuur en de omega 3 vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Deze vetzuren zorgen er bijvoorbeeld voor dat waterverlies via de huid wordt beperkt, dat transport van signalen en onderdelen tussen de cellen mogelijk is en voor de ontwikkeling van bijvoorbeeld zenuwstelsel en gewrichten. Daarnaast zijn bepaalde aminozuren belangrijk om bijvoorbeeld eiwitten te maken, die eiwitten kunnen dan weer gebruikt worden door het lichaam.

Voorbeelden van essentiële aminozuren zijn: