top of page
 
Chirurgie
Afbeelding8.jpg

In de kliniek voeren we dagelijks kleine en grote operaties uit. We maken hierbij gebruik van gas-anesthesie. Dit is een zeer veilige methode waarbij uw dier snel wakker is na de ingreep met zo min mogelijk bijwerkingen. 

We vragen u om uw dier voor een ingreep nuchter te houden. Dit houdt in dat uw dier minstens acht uur voor de operatie niet meer mag eten. Drinken mag wel gewoon! 

 

Mocht u twijfelen of de ingreep doorgang kan vinden omdat uw dier ziek(er) lijkt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. 

De dag van de ingreep

Voor we uw dier onder narcose brengen controleren we nogmaals kort het gewicht en de hartfunctie van uw dier.

Hierna plaatsen we een klein buisje in een bloedvat in een voorpoot waardoor we medicatie kunnen toedienen om uw dier in slaap te brengen. Bij dieren met een verhoogd anesthesierisico zoals senioren of dieren met een hartprobleem gebruiken we uiteraard een aangepaste narcose. Als u het prettig vindt dan mag u hier bij blijven tot uw dier slaapt. Daarna nemen we even afscheid van u. Maar geen zorgen, uw dier is in goede handen. 

 

De ingreep en recovery

Voor we beginnen krijgt uw dier pijnstillers en starten we met het toedienen van de gasnarcose. Daarna wordt het te opereren gebied geschoren en gewassen waarna de operatie kan starten. Indien mogelijk plaatsen we de laatste hechtingen onder de huid, waardoor uw dier hier later niet aan kan komen. Hierdoor is het in de meeste gevallen niet nodig om een kraag of jasje te dragen na de operatie. 

Uw dier krijgt een eigen hokje waar het rustig wakker kan worden. Omdat we gebruik maken van gasnarcose gaat dit meestal heel snel. Sommige dieren zitten na 10 minuten alweer rustig rechtop. Zodra uw dier op eigen benen kan staan bellen we u dat hij/zij weer naar huis mag. 

De nazorg

Uw dier zal de dag van de operatie rustiger zijn dan normaal. Sommige dieren zijn ook wat misselijk na de operatie. Het is normaal als uw dier die dag geen eetlust heeft. Geef hem of haar een rustig plekje om bij te komen. Indien uw dier medicatie nodig heeft dan staat op de verpakking wanneer u hiermee dient te starten. Afhankelijk van het type operatie maken we met u een afspraak voor een korte nacontrole. 

Indien u vragen heeft na de ingreep twijfel dan niet om ons te bellen. We begrijpen dat iedere ingreep voor u en uw dier spannend kan zijn. 

bottom of page