Zoeken

Hoera een pup/kitten!

Wat leuk, gezinsuitbreiding. Er komt een puppy of kitten in huis. Er komt echter veel meer bij kijken dan alleen die schattige pup of kitten. Wat zijn de basis behoeften en benodigdheden om de start tot een succes te maken. Wij vertellen u daar graag iets meer over.


Als u een nieuwe pup of kitten in huis haalt heeft u ook vast al aan de noodzakelijke dingen gedacht zoals een mandje en een voerbak. Maar heeft u ook gedacht aan de inrichting van uw huis? Of aan een eventuele puppycursus? En welke voeding is nu het juiste om aan uw pup of kitten te geven. Hier volgt een kleine checklijst.


  • De aanschaf: Het allereerste dat moet gebeuren, waar haal je je pup of kitten vandaan? De eerste start is heel belangrijk voor het latere leven. De socialisatie periode vindt immers al plaats bij de fokker! Het kan echter erg lastig zijn om een goede fokker te onderscheiden van een minder goede. Op https://www.licg.nl/foute-fokker/ vindt u tips waar u op kunt letten als u voor het eerst gaat kijken bij uw nieuwe huisgenootje, maar ook andere nuttige informatie over de aanschaf en het houden van dieren.


  • Richt je woonkamer in: Denk er goed over na waar uw hond of kat zich kan gaan terug trekken. Voor een hond is het bijvoorbeeld belangrijk dat het mandje niet in een doorgang staat maar dat hij wel het overzicht houd op alles. Voor katten is het weer belangrijk om een krabpaal te hebben het liefste een met op verschillende hoogtes een mandje om zich in terug te trekken. Katten vinden het namelijk niet alleen erg fijn om ergens hun nagels in te zetten maar ook om hoog te liggen. Natuurlijk heeft een kat ook een kattenbak nodig met vulling. De vuistregel voor de hoeveelheid kattenbakken is: het aantal katten + 1 extra. Dus als u 1 kat hebt, heeft de kat 2 kattenbakken tot zijn beschikking. Zet de kattenbak op een rustige plek waar de kat in rust zijn behoeftes kan doen. Controleer daarnaast de kamer goed op losliggende kabels. Zowel pup als kitten vinden het leuk om hiermee te spelen en zelfs aan te knagen en kunnen de kabels kapot maken. Denk er ook aan dat balkon of tuin pup/kittenproof wordt gemaakt.