top of page
Zoeken

Hitteplan voor huisdieren


Het zonnetje schijnt en het is warm buiten. Niet alleen wij kunnen daar last van hebben ook onze huisdieren hebben het moeilijk met deze warme dagen.

Wat zijn de do’s en wat zijn de dont’s.


  • Zorg er voor dat er te allen tijde voldoende vers drinkwater aanwezig is, zowel hond als kat zweten alleen via hun voetzooltjes en koelen via hun bek door te hijgen.

  • Als u de mogelijkheid hebt en uw hond het ook prettig vind is een speciaal hondenbadje of zwemmen een grote uitkomst. Mocht hij dat niet prettig vinden, dan zijn verkoelende matjes ook een prima oplossing.  • Ga niet op het warmste moment van de dag wandelen met uw hond. Het warme asfalt kan er voor zorgen dat de voetkussentjes verbranden, ook kan deze inspanning al snel tot oververhitting zorgen. Vermijd ook grotere inspanning zoals balspelletjes of naast de fiets lopen.

  • Hoeft uw dier niet mee? Laat hem of haar dan lekker thuis! U doet uw huisdier een groter plezier om in het koele huis te blijven dan in de hitte buiten.  • Laat uw hond of kat niet alleen achter in de auto, tent of caravan! De temperatuur zal in razend tempo stijgen en dit kan binnen enkele minuten al levensgevaarlijke vormen aannemen.

  • Heeft uw hond of kat een lichte vacht en/of korte haren dan is het belangrijk om de dun behaarde gedeeltes zoals oren, buik en neus goed in te smeren met speciale zonnebrandcrèmes.
Heeft u ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch het vermoeden dat uw hond oververhit is geraakt, start dan meteen met koelen. Koel uw dier met kraanwater/tuinslang, niet met ijswater! Leg geen vochtige handdoeken over de hond om warmtestuwing te voorkomen. Neem gelijk contact op met uw dierenarts!

Comments


bottom of page