top of page
Zoeken

Patiënt van de maand: Gus

Gus ging in een paar weken tijd van pechvogel van de maand naar geluksvogel van de maand. Waarom? Lees snel verder!


Ziek

Gus werd in onze praktijk aangeboden omdat hij niet meer kon plassen.

Dit probleem zien we helaas af en toe voorbij komen. In bijna alle gevallen betreft het gecastreerde katers, waarbij de kater met overgewicht of blaasproblemen een hoger risico lopen. In de meeste gevallen kunnen we de verstopping verhelpen en het onderliggende blaasprobleem behandelen. Bij Gus was de verstopping echter zo ernstig dat hij hiervoor operatief behandeld moest worden. We hebben van 'hem' een 'haar' moeten maken om de plasopening te vergroten en hiermee de verstopping op te lossen. Een dag later bleek ook nog eens dat hij acuut nierfalen had, waarschijnlijk door de eerdere verstopping. Na intensief behandelen is hij hier gelukkig weer goed bovenop gekomen en mocht hij thuis verder revalideren.


Het noodlot slaat toe

Eenmaal thuis genoot Gus van alle aandacht en verzorging maar toen ging het mis. Doordat plassen nog wat pijnlijk was vanwege de wond aan de achterkant kwam er urine op zijn huid terecht. Dit in combinatie met het zichzelf schoonlikken met een schurende kattentong veroorzaakte een nieuw probleem: urinebrand. De huid van zijn achterpoot raakte fel ontstoken met een fikse wond tot gevolg. Het leek even hopeloos, zijn poot zag er uit als een stuk gefileerd vlees.

Helaas voor Gus moest hij dus weer bij ons opgenomen worden voor opnieuw een intensieve behandeling. Door de wond dagelijks te wassen en te verzorgen met honingzalf, pijnstilling, antibiotica en een flinke portie TLC (Tender Love and Care) van de paraveterinairen ging de wond zienderogen vooruit! Hiernaast een collage van de wond van Gus van dag 1 t/m de dag dat hij weer naar huis ging.


Alles komt goed

Gelukkig ging de wondgenezing gestaag en heeft Gus met zijn charmes ons hartje gestolen. De fikse wond is in 3 weken tijd volledig gesloten en nu geniet hij weer van de liefde van zijn liefdevolle baasjes op zijn eigen plekje thuis.

Comments


bottom of page