top of page
Zoeken

Oktober: maand van de oudere kat!

Wist u dat een kat vanaf 7 jaar al als senior gezien wordt? Hoewel katten wel 20 jaar kunnen worden steken de eerste ouderdomsklachten vanaf deze leeftijd de kop op. Daarom is de maand oktober uitgeroepen tot maand van de oudere kat.


Vroegtijdig opsporen van problemen


Het doel van deze maandactie is om vroegtijdig problemen op te sporen aan organen als de nieren of de schildklier, maar bijvoorbeeld ook aan de gewrichten. Artrose is een stille aandoening die vaak onopgemerkt voorbij gaat terwijl 90% van de katten boven de 12 hier last van heeft. Deze aandoeningen ontstaan vaak sluimerend. Vooral in de begin stadia is nog niet aan de kat te zien dat er iets scheelt.

Door het vroegtijdig ontdekken hiervan kan de levensverwachting beduidend verhoogd worden.Wat u kunt verwachten tijdens een senior check


Tijdens de senior check wordt uw kat op de volgde punten door de assistente gecontroleerd:


  • beluisteren van hart en longen

  • bekijken van vacht en huid

  • navoelen van het bewegingsapparaat

  • checklijst invullen en bespreken (deze krijgt u vooraf aan de afspraak aan de balie)

Ook wordt er tijdens dit consult bloed afgenomen. Wenst u liever geen bloedonderzoek? Geef dit dan aan bij het maken van de afspraak.


De kosten van de seniorcheck van uw kat bedragen incl. bloedonderzoek €124,75.


Voor het inplannen van een afspraak kunt u ons telefonisch bereiken via 043-2041091 voor locatie Heer of 043-3433070 voor locatie Brusselsepoort.
bottom of page