top of page
Zoeken

Juni - Chipmaand

Het zou je maar gebeuren, laat je 2 seconden de voordeur open en je hond of kat schiet langs je benen door naar buiten. In blinde paniek rent hij ervandoor en weet hij de weg terug ook niet meer. Gelukkig vindt iemand je huisdier en gaat ermee naar de dichtstbijzijnde dierenarts om de microchip te laten uitlezen. Hoe fijn is het dan als je huisdier gechipt is en ook goed geregistreerd staat.


Helaas gaat dit niet altijd zo. In veel gevallen zijn voornamelijk katten niet gechipt of staat de chip niet geregistreerd in een databank. Vervelend voor de vinder maar ook voor het huisdier zelf. Het gevonden huisdier wordt naar het asiel gebracht waar hij keurig wacht totdat zijn of haar baasje hem weer komt ophalen.


Omdat chippen maar zeker ook de goede registratie van je huisdier zo belangrijk is, is er een landelijke actie gemaakt in de maand juni. De juni chipmaand. In deze maand wordt extra aandacht hieraan besteed en geven wij als kliniek 25% korting op het chippen van je huisdier. De registratie verzorgen wij.


Let wel op! De regels voor honden zijn gewijzigd wat betreft het chippen. Voor het plaatsen van een microchip en de registratie hiervan is het hebben van een UBN verplicht! Kijk voor meer informatie op de website van RVO.Comments


bottom of page