Zoeken

Brexit: wat houdt het in voor mijn huisdier?

Wanneer het Verenigd Koninkrijk (VK) de Europese Unie (EU) gaat verlaten, kunnen er andere regels gaan gelden voor het reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk. Dit kan ook gevolgen hebben voor het reizen met uw geliefde huisdier. Wat gebeurt er met een Deal Brexit en wat gaat er gebeuren en veranderen bij een No Deal Brexit? Wij vertellen u graag meer over de laatste stand van zaken.Als er een akkoord komt (deal).


Als er een akkoord over de Brexit wordt gesloten tussen de EU en het VK, komt er een overgangsperiode tot 1 januari 2021 waarin alle afspraken en regels van kracht blijven. U kunt in die overgangsperiode gewoon naar het VK blijven reizen zoals u dat gewend bent. Ook voor het meenemen van uw hond of kat blijven de regels in deze periode van kracht.


Als er geen akkoord komt (no deal).


Als er geen akkoord wordt gesloten tussen de EU en het VK, gelden er bij ingang van de Brexit per direct andere regels voor het reizen naar het VK. Zowel voor het reizen naar als de terugreis van het VK zullen er een aantal dingen veranderen.


Het VK kan strengere eisen stellen voor het meenemen van uw hond of kat, maar geeft vooralsnog aan dat er in hun ei